Korut

Korut

Puusta tehdyt korut sopivat niin arkeen kuin juhlaan. Fatwood tekee koruja pääasiassa asiakkaiden toiveiden mukaan, mutta myös omaa designia löytyy. Yritysten ja yhdistysten logoista tehdyt korut ovat olleet erityisen suosittuja. Tällaiset korut lisäävät yhteenkuuluvuuden tunnetta, ovat hauska yksityiskohta juhlissa tai voivat toimivat jopa varainhankintana.

Jos sinulla on koruidea tai haluaisit korut omalle yhdistykselle tai yritykselle, niin laita eideasi tai kuva logosta rohkeasti tulemaan. Teen veloituksetta malliehdotuksen mihin ideasi tai logo taipuu.

Korujen materiaalina käytetään useimmiten laadukasta suomalaista koivuvaneria, joskus myös kokopuuta. Vanerina käytetään ensiluokkaista ohutlevyvaneria (lentokonevaneri), jossa viilukerrokset ovat vain noin 0,4 mm paksuja. 4 mm paksuisessa vanerissa on tällöin kahdeksan puukerrosta, mikä mahdollistaa kestävien ja pieniä yksityiskohtia sisältävien korujen valmistamisen.

Korut ovat kauniita sellaisenaan, mutta ne voidaan myös maalata haluttuun väriin. Korut viimeistellään hopeoiduilla metalliosilla, jotka eivät sisällä lainkaan nikkeliä. Myös muista metalleista valmistettuja osia voidaan käyttää.

Korvakorut

Korvakorut ovat tyypillisesti 30 – 50 mm, mutta muutkin koot onnistuvat. Korvakoruja on tehty mm. partiolippukuntien logoista ja kolmesti tekemäni korvakorut ovat päässeet jopa Linnan juhliin.

Hintaesimerkki

Käsittelettömät korvakorut 18 €

Maalatut korvakorut 20 €

Riipukset

Riipukset ovat usein hiukan isompia kuin korvakorut, 50 – 70 mm, mutta voidaan tehdä täsmälleen haluttuun kokoon. Riipuksissa on joko nahkanyöri tai palloketju.

Korvanapit

Korvanapit ovat hiukan pienempiä kuin korvakorut, 10 – 15 mm. Niiden materiaalipaksuus vaihtelee 2 – 4 mm välillä.

Kalvosinnapit

Kalvosinnapit tehdään 2 mm paksusta vanerista tai kovapuusta. Kalvosinnapit asiakkaan haluamasta kuvasta ovat oivallinen lahja vaikkapa pyöreitä täyttävälle päivänsankarille.

Kalvosinnapit

Kalvosinnapit tehdään 2 mm paksusta vanerista tai kovapuusta. Kalvosinnapit asiakkaan haluamasta kuvasta ovat oivallinen lahja vaikkapa pyöreitä täyttävälle päivänsankarille.