Project Description

Partiolaiset järjestävät erilaisia tapahtumia myös kaupungeissa. Perinteinen nuotio herättää usein mielenkiintoa, varsinkin kun se on paikassa, jossa sitä ei tavallisesti näe. Nuotiota ei voi kuitenkaan sytyttää suoraan asfaltin tai katukivetyksen päälle. Useimmiten nuotio sytytetäänkin tynnyriin tai sen puolikkaaseen, mutta tynnyritulet eivät ole kovin kauniit ja sopivat ehkä paremmin Brooklynin siltojen alle.

Jonkin aikaa sitten partiolaiset olivat mukana järjestämässä nuotiokahvittelua Pikkuparlamentin edessä. Tuli tarve rakentaa kauniimmat puitteet nuotiolle. Tämä nuotiopohja tehtiin männystä liimaamalla ja tapittamalla osat kerroksittain kahdeksankulmion muotoon. Kerrosten väliin lisättiin paksu vesivaneri ja ulkoreunoihin köysilenkit helpottamaan siirtelyä.

Nuotiopohja täytetään tulitiilillä ja hiekalla, jotka eristävät lämmön maasta ja itse kehikosta. Hiekan pinnalle voi kasata perinteisen nuotion joko kivistä tai kuten tässä tapauksessa tulitiilistä. Kokonaisuus viimeistellään kolmijalalla ja sammutusvesiämpärillä. Tämän kanssa kelpaa esitellä toimintaa urbaanissakin ympäristössä.

Käytön jälkeen tuhka lapioidaan siististi pois hiekan pinnalta ja hiekka ja tiilet varastoidaan seuraavaa käyttöä varten.

Project Details